Follow us:


Burrito με γύρο χοιρινό Nostimost

ΣΥΝΤΑΓΕΣ / Γύρος Χοιρινός / Burrito με γύρο χοιρινό Nostimost

Υλικά

Για τα burrito

2 τορτίγιες διαμέτρου 30 εκ.

80 γρ. μαρούλι iceberg

80 γρ. γκουακάμολε

240 γρ. γύρος χοιρινός Nostimost
λίγη πάπρικα
λίγο κύμινο

140 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο

50 γρ. καλαμπόκι μαγειρεμένο

30 γρ. πιπεριές πράσινες, σε λεπτές φέτες

80 γρ. φασόλια κόκκινα, μαγειρεμένα

40 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες

80 γρ. ντομάτα, σε λεπτές φέτες
80 γρ. γιαούρτι

3 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος

3 γρ. φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος

Για το ντιπ γκουακαμόλε

350 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο

80 γρ. ντομάτα κονκασέ

45 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

40 γρ. χυμός λάιμ

15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

20 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

15 λεπτά

Εκτέλεση

Για τα burritos

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον γύρο απευθείας από τη συσκευασία μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το κύμινο και μαγειρεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσουν. Αποσύρουμε τον γύρο σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε την  τορτίγια στον πάγκο μας και αλείφουμε με το γιαούρτι  στο κέντρο της. Τοποθετούμε τα σαλατικά πάνω από το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά με όποια σειρά θέλουμε αφήνοντας τελευταίο τον γύρο. Φέρνουμε τις 2 πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και μετά σηκώνουμε την άκρη που είναι κοντά σε εμάς και ρολάρουμε πάνω από τη γέμιση. Τυλίγουμε σφιχτά έτσι ώστε να κλείσει η τορτίγια σε κυλινδρικό σχήμα.  Αν θέλουμε τυλίγουμε με λαδόκολλα.  Μπορούμε να ζεστάνουμε στον φούρνο ή σε μια μεγάλη τοστιέρα ή να απολαύσουμε απευθείας. 

Για το ντιπ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να πολτοποιηθεί το αβοκάντο.

Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.