Follow us:


Pizza

Υλικά

Για την ζύμη Πίτσας:

• 40 γραμ. φρέσκια μαγιά

• 500 ml χλιαρό γάλα

• 1 φλυντζανάκι ελαιόλαδο

• μισό κουταλάκι ζάχαρη

• λίγο αλάτι

• 800 γραμ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση:

• 1 σακουλάκι Αυθεντικός Γύρος Χοιρινός ή Κοτόπουλο nostimost

• Πάπρικα

• Ρίγανη

• αλάτι - πιπέρι

Για την Σάλτσα:

• 300 γραμ. σάλτσα ντομάτα

• μισό φλιντζάνι λάδι

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• ελάχιστο σκόρδο

• αλάτι – πιπέρι

• ρίγανη

• ελάχιστη ζάχαρη

• λίγο φρέσκο ή ξηρό βασιλικό

Για από πάνω:

• Γκούντα

• Μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Για την πίτσα:

 

Διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά με το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά αλεύρι.

Φτιάχνουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη μέχρι που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Για την σάλτσα:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε για 20 λεπτά την σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά.
Ανοίγουμε την ζύμη μας στο ταψί, προσθέτουμε την σάλτσα όχι πολύ ίσα να λερωθεί το ζυμάρι μας.
Σκεπάζουμε με ψιλοκομμένο τυρί γκούντα και μοτσαρέλα και προσθέτουμε τα κομμάτια του γύρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας.